Pactes successoris. Com protegir la teva herència.

Vols saber que és un pacte successori?

Gestoría Mataró | Garcia de la Prada som pioners en la seva aplicació a Catalunya i t’expliquem els seus detalls en el següent article.

El pacte successori és un instrument jurídic per organitzar la transmissió del patrimoni familiar, tan fàcil com una successió en vida i amb les màximes garanties per totes les parts. Ha sigut una eina molt arrelada a la tradició jurídica Catalana, utilitzada des de l’Edat Mitjana.

👉 Quina és la diferència entre un pacte successori i una donació?

La diferència més notable la trobem en la tributació. És una successió en vida, però on no existeix la defunció, és aquí on radica la particularitat d’aquest mètode. La donació es dóna a canvi de res, però els pactes successoris són entre les dues parts.

📌 Repercussions Fiscals

Tributa per impost de successions (hereter), no existeix el benefici patrimonial en IRPF.

📌 Repercussions econòmiques

L’economia segueix girant. No és el mateix, que uns pares donin en vida al seu fill, que està en edat d’emprendre, i ho necessita per iniciar un negoci i crear treball, que haver que esperar d’heretar per la mort dels seus pares.

La socia Maribel Vicente de Gestoría Mataró | Garcia de la Prada ho va explicar fa unes setmanes a Catalunya Radio. Aquí us deixem l’enllaç.

Maribel Vicente sòcia de Gestoría Mataró | García de la Prada a Catalunya Radio explicant els detalls dels pactes de successió.

Si vols saber més sobre els pactes de successió a Gestoría Mataró | Garcia de la Prada estarem encantats d’ajudarte. 📞Demana cita i t’atendrem 

Gestoría Mataró | Garcia de la Prada

Leave a comment

× ¿Cómo puedo ayudarte?